Kysymyksiä ja vastauksia

Kun tapaamme asiakkaita ja paperikasseista kiinnostuneita ihmisiä, meiltä monesti kysytään samoja kysymyksiä. Keräsimme tänne muutamia useimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastasimme niihin.

Haluaisin ostaa kotimaisen paperikassin. Kuka niitä valmistaa?

Me valmistamme. Cabassi on kotimainen paperikassivalmistaja.

Onko teidän kassit oikeasti valmistettu Suomessa?

Kyllä on. Tehtaamme sijaitsee Valkeakoskella. Esittelemme tehdastamme oikein mielellämme asiakkaillemme.

Oletteko ainoa kotimainen kassitehdas?

Muita teollisia kassivalmistajia ei Suomessa tällä hetkellä ole.

Miten paperikassin voi kierrättää?

Kokonaan paperisen kassin voi kierrättää keräyspaperin tai keräyskartongin joukossa. Valkoisesta paperista tehty kassi kierrätetään keräyspaperin ja ruskeasta paperista tehty keräyskartongin joukossa.

Laminoituja kasseja ei voi kierrättää vaan ne ovat sekajätettä.

Onko teillä kierrätyspaperista valmistettuja kasseja?

Tällä hetkellä meillä on valikoimassa yksi ruskea paperilaatu, joka on 100% kierrätetty (pre consumer). Tämä paperi tulee Italiasta ja se on meillä käytössä päällepainetuissa kasseissa. Testaamme säännöllisesti uusia paperilaatuja ja jatkossa tarjoamme mahdollisuuksien mukaan myös valkoisen kierrätetyn laadun.

Kierrätyskuidun käytössä kannattaa muistaa, että se heikentää paperin ja kassin lujuutta ja kestävyyttä. Näin ollen kierrätyspaperista valmistetut kassit eivät kestä aivan yhtä hyvin kuin uudesta kuidusta valmistetut kassit.

Onko teillä ekokasseja?

Kyllä. Meidän mielestä kokonaan paperinen Suomessa valmistettu kassi on ekokassi. Paperi on uusiutuva luonnonkuitu ja se voidaan kierrättää. Lyhyet kuljetusmatkat ja lähituontanto on luonnon kannalta hyvä juttu.

En osaa tehdä kassin painatusaineistoa. Saanko teiltä apua?

Totta kai saat. Ota meihin yhteys ja kerro millaista painatusta olet ajatellut. Aineistosta kassin tekeminen ei ole koskaan jäänyt kiinni.

Haluaisin kassiin oman logon. Miten toimin?

Meillä logon asemointi onnistuu helposti. Lähetä painokelpoinen logotiedosto meille, niin asemoimme sen kassipohjaan ilman lisäkustannuksia. Hyväksyntäsi jälkeen kassi voidaan painaa.

Tarvitsemme kasseille varastotilaa. Onnistuuko varastointi teillä?

Kyllä onnistuu. Varastosta voimme toimittaa kassit lavoittain, laatikoittain tai vaikkapa nipuissa.

Mikä on teidän toimitusaika?

Koska tarvitset kassit? Ota yhteys niin katsotaan mitä voidaan tehdä. Nopeimmillaan painettuja kasseja voidaan toimittaa muutamassa päivässä, mutta ihan aina se ei tietenkään onnistu.

Onko teillä muita tuotteita kuin paperikasseja?

Olemme erikoistuneet paperikassien valmistukseen ja haluamme olla siinä hyviä. Muita tuotteita meillä ei ole valikoimassamme.

Cabassi-nimi ei kuulosta kovin suomalaiselta. Mistä nimi tulee?

Yrityksen perustamisvaiheessa Jussi Henttonen pyöritteli eri vaihtoehtoja ja haki hyvää nimeä. Jussi halusi nimen olevan kansainvälinen, mutta silti suomalaiseen suuhun sopiva. Ranskan sanakirjasta löytyi sana “sac cabas”, joka tarkoittaa kutakuinkin kantokassia. Sanasta poimittiin osa cabas ja se suomalaistettiin si-päätteella. Ja näin Cabassi oli syntynyt. Myöhemmin olemme huomanneet, että Cabassi on italialainen sukunimi, mutta siinä nimen juuret eivät kuitenkaan ole.